Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief!

Waarom Romy de overstap naar IT maakte

document
Artikel
3 min.
waarom romy de overstap naar it maakte

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een goed moment om stil te staan bij vrouwen in de IT-branche. Het aantal vrouwen in IT groeit al jaren en wordt ook gestimuleerd vanuit de United Nations. Het doel is om vrouwen enthousiast te maken voor IT en zo de disbalans kleiner te maken. Ook Romy maakte vorig jaar de overstap naar IT en koos voor ADTS.

 

Overstap naar IT

Na jarenlang in de gastvrijheidssector werkzaam te zijn geweest maakte Romy Heijser, Inside Sales Support bij ADTS, de overstap naar IT. “Ik had altijd al het idee dat ik niet heel mijn leven in de horeca zou blijven werken. Het bedrijfsleven sprak mij daarvoor te veel aan. Alleen was ik zelf nog niet actief bezig om die overstap te maken.”, zegt Romy hierover.

 

Extra zetje door Covid-19

Toen Romy in het begin van de Coronapandemie haar baan in de horeca dreigde kwijt te raken, is ze gaan kijken wat haar aansprak in het bedrijfsleven en welke branche ze interessant vond. Romy: “De horeca moest dicht en de hele gastvrijheidssector lag op zijn gat. Het moment dus voor een overstap. Maar welke kant ik op wilde was nog niet meteen duidelijk. Een vriendin liet mij inzien dat de IT-branche echt wat voor mij was en dat het allang niet meer saai en stoffig is als ik altijd dacht. Ik ben me hier toen in gaan verdiepen en dat was een goede zet!”.

 

IT is zo divers

De mogelijkheden in de IT-branche bleken heel divers. Qua producten en oplossingen lijkt de IT-branche soms wel oneindig. Maar Romy vond haar plek bij ADTS. Hoewel haar kennis van Cisco-oplossingen nihil was, kon Romy al snel haar draai vinden. “Ik kreeg alle tijd om me in de diensten en oplossingen van ADTS te verdiepen. Iedereen stond, ondanks het thuiswerken, voor me klaar en als snel bleek dat ik de juiste keuze had gemaakt. Het contrast met de hotellerie is groot! Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om gecompliceerde offertes te maken voor onze klanten. De samenwerking met onze engineers die de opdracht vervolgens uitvoeren is heel goed.”

Mijn doel is om in de toekomst
jonge vrouwen enthousiast te
maken over de IT-branche.

Jonge vrouwen enthousiast maken voor IT

Romy zit bij ADTS helemaal op haar plek. Leergierig als ze is, heeft ze inmiddels een aardige kennis van het Cisco-portfolio. Haar overstap naar IT heeft haar zo enthousiast gemaakt dat ze voor de toekomst meer vrouwen wil stimuleren een baan in de IT te kiezen. Romy: “Mijn doel is om ooit schoolverlaters het vak te leren en deze jonge vrouwen net zo enthousiast te maken over de IT-branche als ik ben. Maar voor nu heb ik zelf nog genoeg te leren. Wat dat betreft ben je in de IT nooit klaar.”

Hoe kunnen wij je helpen?