Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief!

Cisco Refresh! Het duurzame antwoord op lange levertijden

document
Artikel
3 min.
cisco refresh het duurzame antwoord op lange levertijden

Al meer dan een jaar hebben organisaties wereldwijd te maken met lange levertijden door een groeiend tekort aan hardware. Met name chips voor processoren zijn schaars! Ook collega Romy kreeg te maken met dit probleem toen zij voor een klant nieuwe hardware nodig had, maar de oplossing kwam uit een onverwachte groene hoek!

 

Niet refurbished, maar remanufactured

Ook Cisco heeft te maken met kleine voorraden en lange levertijden, daarom wordt juist nu de nadruk gelegd op Cisco Refresh. Cisco Refresh is ontstaan vanuit de missie dat Cisco wil bijdragen aan een duurzame maatschappij. Om dit mogelijk te maken zijn er diverse projecten, één hiervan is Cisco Refresh. Bestaande hardware wordt niet refurbished, oftewel opgeknapt, maar weer opnieuw in productie genomen. We noemen dit remanufactured en dit betekent dat de hardware het hele productieproces weer doorloopt en er met bestaande onderdelen een nieuw product wordt gemaakt. De nieuwe hardware voldoet dus aan alle eisen en heeft alle testen doorstaan om weer geleverd te mogen worden.

 

De prijs van duurzaamheid

Ondanks dat de hardware het hele productieproces opnieuw doorloopt zijn de kosten natuurlijk aanzienlijk lager. Deze kostenbesparing ziet de klant weer terug in de aanschafprijs van de Cisco Refresh-hardware. De korting op de standaardprijs varieert per product, maar kan aardig oplopen. Hoeveel de klant uiteindelijk voor het product betaalt is daarnaast ook afhankelijk van de licentie waar de klant voor kiest. Zo kun je Cisco Refresh hardware aanschaffen met een 3, 5 of 7 jarige Cisco DNA-licentie.

 

Addertje onder het gras

Er zit geen addertje onder het gras, maar wanneer je kiest voor Cisco Refresh ben je wel afhankelijk van de voorraad. Deze voorraad veranderd continu en is afhankelijk van de hardware die beschikbaar is voor remanufacturing. Het is dus niet zo dat ieder product standaard leverbaar is. Maar als het leverbaar is heb je niet alleen profijt van snelle levering en een fikse korting, maar draag je ook bewezen bij aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk.

Hoe kunnen wij je helpen?