Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief!

“Het centraal inrichten van processen is key als je een groot bedrijf wilt starten. En ADTS draagt daar zeker aan bij.”

LeefEnergieBewust – Kim de Jong

leefenergiebewust

LeefEnergieBewust werkt optimaal dankzij de netwerk- en wifi-oplossingen van ADTS

LeefEnergieBewust bestaat uit zeven bedrijven, verspreid over heel Nederland en wil de energietransitie voor iedereen toegankelijk en bereikbaar maken. “We begonnen als zonnepanelenbedrijf, maar inmiddels bieden we ook diverse soorten isolatie aan, laadpalen, airco’s, warmtepompen en energiebesparingsadvies op maat aan woningeigenaren, VvE’s en het mkb”, vertelt CHRO Kim de Jong.

Hoe de samenwerking met ADTS verloopt en waarom één ICT-partner zo belangrijk is voor LeefEnergieBewust? CHRO Kim de Jong vertelt erover in deze businesscase.

Even voorstellen: CHRO Kim de Jong

Kim de Jong werkt sinds 1,5 jaar bij LeefEnergieBewust en noemt zich allesbehalve een traditionele HR-directeur: “Ik werk echt vanuit de business. Met een commercieel hart zorg ik ervoor dat alles draait en dat het menselijk kapitaal van onze organisaties op de juiste manier wordt ingezet. Alleen zo kan een bedrijf in mijn ogen op de juiste manier groeien. Waar ik de meeste energie van krijg? Reorganisaties in goede banen leiden.”

Waar het allemaal begon

LeefEnergieBewust begon in 2021 als zonnepanelenbedrijf. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot zeven vestigingen door heel Nederland: De SolarStudio, Greeny Bros, Bestisol Isolatie, A. Rouwenhorst isolatie, 12MNDN Duurzaam en Isosun. En het doel is om binnenkort te groeien naar tien organisaties.

“Wij kopen bestaande bedrijven op en bouwen hier een hele nieuwe organisatie omheen, zodat onze dienstverlening én dekking in Nederland groeit”, legt Kim uit. “Het overnemen van een organisatie is al een uitdaging op zich, aangezien elke organisatie haar eigen cultuur en processen heeft. Het stroomlijnen van deze processen, culturen en ICT-stukken is een klus die ik samen met mijn team en ADTS met beide handen aanpak”.

Kim vervolgt: “Vanuit het netwerk van Thieo Lambers, CFO bij LeefEnergieBewust, kwamen we bij ADTS terecht. Een prima partner voor ons en voor hoe alles nu is ingericht. Zelf zou ik ook nooit kiezen voor een grote, corporate organisatie als IT partij. Want ik wil geen ticket of nummer zijn in de rij. Ik wil echt korte lijnen en persoonlijk contact, en dat heb ik bij ADTS.”

De samenwerking: één partner voor alle ICT-zaken

ADTS regelt alles voor elke entiteit als het aankomt op de werkplek voor de medewerker. Denk hierbij aan devices, tablets en computers. Maar ook aan de security en de structuur betreft de toegangen.

“Het feit dat wij één partner hebben die we kunnen bereiken voor al onze ICT-zaken, is mega belangrijk voor de groei van onze organisaties. Mocht er nu bijvoorbeeld een verbinding uitvallen dan kunnen we meteen bellen en kijkt er iemand met je mee. Eén aanspreekpunt is echt superfijn”, vertelt Kim.

Ze vervolgt: “Ik merk absoluut geen hick-up dat ADTS de voorzieningen doet van meerdere entiteiten. Ik heb heel goed contact met Rick en vind het fijn dat de lijnen zo kort zijn. Het is een kwestie van een mailtje sturen over en weer; hoe gaan we het doen en dan wordt het ook geregeld. Ook het persoonlijke contact dat ik met iedereen heb die aan de achterkant en de knoppen zit vind ik fijn. Je hoeft geen tien tickets te trekken voordat je aan de beurt bent. Bij ADTS heb je korte lijnen en snelle actie. En dat vind ik belangrijk.”

Zonder inzicht geen groei

“Bij het overnemen van een bedrijf is het van belang dat wij als MT meteen inzicht krijgen in wat er gebeurt in zo’n bedrijf. Zonder goed inzicht kan je een proces nooit verbeteren en dus ook nooit groeien. Data is key voor ons.”

Om goede inzichten te verkrijgen, zorgen we dat alle bedrijven op dezelfde manier werken. We implementeren alle systemen bij alle organisaties op dezelfde manier. En voeren overal hetzelfde netwerk, hardware en systeeminrichtingen door. Hierdoor zijn we flexibel en kunnen we snel schakelen en makkelijk op- en afschalen.

“Het centraal inrichten van processen is key als je een groot bedrijf wilt starten. En ADTS draagt daar zeker aan bij.”

Een eenduidig proces, voor alle organisaties

“Bij het begin van onze samenwerking heeft ADTS ervoor gezorgd dat alle processen en ICT-zaken binnen onze organisaties op dezelfde manier werden ingericht. En wanneer een nieuwe organisatie zich bij ons aansluit -of een nieuwe medewerker begint-, zorgen zij ook dat iedereen optimaal en veilig kan (samen)werken. Op dezelfde manier als de rest van de organisatie”, vertelt Kim.

Maar daar blijft het niet bij: “We blijven onze processen continu optimaliseren. Zo ben ik nu met Rick bezig om onze mappenstructuur beter structureren en de rechten per map in te regelen. Zodat mijn HR-medewerker bijvoorbeeld bij één bepaalde mappenstructuur kan en niet gaat rommelen in de marketingmap.”

Toegankelijk, flexibel en prettig; zo kan ik onze samenwerking wel omschrijven

“De samenwerking met ADTS zou ik omschrijven als prettig, één aanspreekpunt en toegankelijk. Iedereen beweegt heel erg mee en is flexibel. Als wij morgen bedenken dat wij linksom willen, dan beweegt ADTS met ons mee. Dat vind ik fijn en past ook goed bij onze organisatie” sluit Kim ons gesprek af.

Deel je uitdaging met ons!

Veilig data delen, je organisatie beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen of heb je onvoldoende cybersecurity kennis in huis?! Voor elke security uitdaging hebben wij een (Cisco)oplossing die bij jouw organisatie past. Deel je vraag met ons en wij nemen binnen één werkdag contact per je op.

Neem contact op voor vragen.

010 - 310 1300