Start je dag goed met een Webex ochtendmeeting

13 april 2021

ADTS IT-Engineer Rogier Kastelein heeft elke ochtend een kick-off meeting met zijn team. In deze blog deelt hij een paar tips voor een goede ochtendmeeting. 

Heb jij ook elke morgen een daily kick-off‘ met jouw collega’s om de dag met elkaar te starten? Bij ADTS starten we elke dag met een ochtendmeeting. Zo weten we waar iedereen mee bezig is, wat de doelen zijn voor die dag en wat we als team willen bereiken. En we weten ook of er onderwerpen of werkzaamheden zijn die samen opgepakt kunnen worden. Dit zijn dingen die je anders niet weet, omdat je niet meer met elkaar in één ruimte werkt. Super fijn dus om dit soort dingen dus aan het begin van de dag kort door te spreken.

Sociaal aspect 

Een ander voordeel is het sociale aspect. We zien elkaar even en spreken elkaar ook als we die dag niet online samenwerken. We vinden het als team belangrijk om in contact te blijven met elkaar en op de hoogte te zijn van elkaar werkzaamheden. Als er vragen of nieuwtjes zijn, kun je die in de dagelijkse meeting makkelijk bespreekbaar maken. 

Hou het kort 

De ochtendmeeting begint elke ochtend om 09:00 uur. We kijken even of er nog punten van de vorige ochtendmeeting openstaan en iedereen bespreekt kort wat hij die dag gaat doen. Als het nodig is delen we ook onze schermen, om een vraag of werkzaamheden te laten zien. Belangrijke tip: hou het kort! Een dagelijkse ochtendmeeting doe je niet met grote afdelingen, maar alleen met je directe collega’s. Zo hou je de ochtendmeeting efficiënt en effectief!  

Webex

Onze ochtendmeeting gaat altijd via Cisco Webex. Met deze handige tool kun je bij je collega’s in de agenda een call inplannen en een invite sturen voor een meeting. Er hoeft geen host aanwezig te zijn om de ochtendmeeting te starten, zodra de eerste collega zich meldt is de meeting gestart. De kwaliteit van de audio en video is heel goed, wat ook bijdraagt aan de efficiëntie van de meeting. Niets zo vervelend als tig keer opnieuw moeten inloggen of een haperende verbinding.  

Wil je meer weten over de voordelen van Webex? Mijn collega’s en ik vertellen je er graag meer over, dus neem gerust contact met ons op.