Veilig thuiswerken: hoe bescherm je medewerkers, infrastructuur en data?

17 maart 2021

Thuiswerken is inmiddels voor het grootste deel van werkend Nederland heel normaal. Waar thuiswerken tot een jaar geleden al steeds meer toenam, zorgde Covid-19 ervoor dat van de één op de andere dag iedereen voor wie dat mogelijk was thuis ging werken. Ook nu bedrijven maatregelen hebben getroffen zodat medewerkers af en toe weer op kantoor kunnen werken, blijft het overgrote deel thuiswerken.

Niet zonder risico

Maar thuiswerken is helaas niet zonder risico. Cybercriminaliteit is het afgelopen jaar enorm toegenomen. Cybercriminelen weten dat we massaal thuiswerken en ze weten ook dat veel organisaties dat niet goed beveiligd hebben. Toegang verkrijgen tot een netwerk via een onveilige verbinding is zo gedaan en op die manier kan data in verkeerde handen vallen. Of erger: een heel bedrijf stil worden gelegd. Op kantoor is alles goed geregeld, waarom dan niet op de thuiswerkplek?

In 4 stappen naar veilig thuiswerken

Veilig thuiswerken kan vrij eenvoudig geregeld worden, maar waar moet je beginnen? Welke stappen moet je doorlopen en wat komt er allemaal bij kijken? Op donderdag 15 april spreken Bernhard van der Linde en Romy Heijser van ADTS met Jeroen Melis, cybersecurity-expert van Cisco. Ze kijken onder andere naar:

  • Secure Connection
  • Secure DNS
  • Secure Endpoint
  • Secure E-mail

We sluiten de webinar af met een cybersecurity-quiz, waarin mooie prijzen te winnen zijn!

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, maar je kunt de webinar wel terugkijken. Klik hiervoor op onderstaande knop.

WEBINAR TERUGKIJKEN