Afscheid nemen bestaat niet bij ADTS.

30 maart 2021

8 jaar geleden maakte Jaco Hoornaar de overstap van zelfstandig ondernemer naar Senior Engineer bij ADTS. Na een mooie loopbaan bij ADTS kiest Jaco nu weer voor het ondernemerschap. Maar we laten Jaco na 8 jaar natuurlijk niet gaan zonder hem nog even in de spotlight te zetten.

Hoe ben je bij ADTS terechtgekomen? 

Via een vriend van Peter van der Linde, één van de oprichters van ADTS, ben ik in contact gekomen met ADTS. Er werkte toen een klein groepje mensen en er waren net een paar grote opdrachten binnengehaald. Ik werkte in die tijd als zelfstandig ondernemer en werd door verschillende IT-bedrijven ingehuurd als ze handen of kennis tekortkwamen.  

En toen dacht je: hier blijf ik?

Nou dat niet direct! Bij een klant van ADTS werd de IT-manager ziek en collega Rick Hoevenaar heeft deze manager op interim basis vervangen. Bij ADTS werd het daardoor nog drukker en na wat bedenktijd heb ik toen het ondernemerschap weer ingeruild voor een vast dienstverband bij ADTS. 

 Herinner je je eerste grote klus nog? 

 Mijn eerste grote opdracht begon al tijdens mijn inhuurperiode. Het ging om het migreren van een klant naar het datacenter van ADTS. De klant had op dat moment één fysieke server op locatie, maar groeide daar in rap tempo uit. We hebben toen in recordtijd heel die omgeving omgezet. Een andere grote klus was het vervangen van een switches. Ik had nog nooit zoveel switches bij elkaar gezien! De afgelopen jaren heb ik meer van dit soort grote trajecten gedaan, maar deze eerste keer zal me altijd bijblijven.   

Welk project is je het meeste bijgebleven? 

Het project wat mij het meeste is bijgebleven is toch wel het project bij een grote onderneming uit Papendrecht. Hier hebben we op alle vestigingen, in Nederland én België, de switch en WiFiomgeving vervangen. Dit was ook het eerste project waar ik officieel als projectmanager werd ingezet. In plaats van alleen maar bezig te zijn met configureren en in het rack schroeven, moest ik opeens ook vergaderingen bijwonen en stappenplannen maken met risico-analyses. Ik heb toen in korte tijd enorm veel nieuwe dingen geleerd. Dat het uiteindelijk ook perfect is verlopen, maakt het natuurlijk een nog mooier traject. Het was dus niet alleen technisch een gaaf project om te doen.

Ik heb voor ADTS ook een aantal trajecten in het buitenland mogen doen. Zo ben ik onder andere in China, Denemarken, Turkije en Ierland geweest. Daar heb ik ook zeker goede herinneringen aan. Een project in het buitenland heeft een hele andere sfeer. Soms ben je meer dan twee weken aan één stuk hard aan het werken. Lange dagen, veel uren. Maar ook in een hotelleven en elke avond uit eten. Lol hebben met je collega’s en contactpersonen op locatie. Andere culturen ervaren. Stuk voor stuk trajecten om nooit te vergeten. 

Wat vind je leuk aan ADTS? 

ADTS is een familiebedrijf en zo gaan we ook met elkaar om. We zijn een hecht team dat ook buiten werktijd contact met elkaar heeft. Er wordt echt elke dag gelachen en als het nodig is staan we voor elkaar klaar, dat vind je bij andere bedrijven niet snel. Met de ene collega heb ik een persoonlijke klik, terwijl ik met een andere collega heel goed kan sparren op technisch gebied. Die verschillen maken het werken in dit team heel fijn.  

 

Zijn er ook mindere dingen? 

Persoonlijk ben ik nooit heel enthousiast geworden van telefonie. Daar heb ik de afgelopen jaren succesvol afstand van gehouden. Gelukkig zijn er binnen ADTS voldoende collega’s die dit wel leuk vinden. 

 

Wat ga je missen aan ADTS? 

De humor, het dollen met elkaar en als het bij een klant misgaat: de schouders eronder. Maar eigenlijk vooral de mensen! De rest is bijzaak. Jullie zijn nog niet helemaal van me af! Ik blijf als interim IT-specialist nog actief voor ADTS, dus echt afscheid nemen doen we niet. 

 

Deel dit bericht via één van de volgende kanalen: